روزنامه شرق – دوشنبه 30 خرداد - صفحه کامپیوتر – نویسنده : امیر فهیمی – نسخه چاپی
بر طبق گزارشى كه هفته قبل منتشر شد سران دو شركت اپل و اينتل مذاكراتى را با هم آغاز كرده اند كه ممكن است نتيجه آن منجر به استفاده شركت اپل از تراشه هاى اينتل در سرى جديد كامپيوتر هاى مكينتاش شود. در گزارش وال استريت آمده است كه با توجه به روند مذاكرات اخير هيات رئيسه اين دو شركت به احتمال بسيار زياد شركت اپل موافقت خود را با استفاده از تراشه هاى اينتل در تيراژ محدودى از كامپيوتر هاى خود به زودى اعلام خواهد كرد.
البته تا به امروز هيچ يك از دو شركت مذكور حاضر به تاييد اين گزارش نشده اند. سخنگوى اپل نيز در گفت وگو با مجله journal اعلام كرد كه بايد نسبت به اين گزارشات با ديده حدس و گمان نگاه كرد. با اين حال هنوز مشخص نيست كه آيا استفاده از تراشه هاى اينتل در بخش محدودى از خط توليد اپل نشانه اى از رويگردانى اين شركت نسبت به IBM است يا نه؟ IBM در سال هاى اخير همواره بزرگترين توليدكننده تراشه ها و قطعات الكترونيكى اپل بوده است.
يكى از كارشناسان در اين باره مى گويد: «اكنون اپل مى تواند تصميم بگيرد كه در آينده نزديك، صرفاً در بخشى از خط توليد خود از تراشه هاى اينتل استفاده كند و يا به طور كلى تمامى خط توليد را به استفاده از تراشه منتقل كند. اگر اپل چنين تصميم داشته باشد، ركود و شكستى سخت در انتظار IBM خواهد بود و صنعت توليد تراشه اين شركت را با مشكلات مالى فراوانى مواجه مى كند.
اگرچه تا به حال اپل هيچ يك از مدل هاى كامپيوتر هاى خانگى خود را با استفاده از تراشه هاى اينتل روانه بازار نكرده است اما در ديگر محصولات خود از تراشه اين شركت استفاده كرده است. يكى از اين محصولات نوعى رسانه ذخيره سازى با نام Xserve RAID است.
استفاده از تراشه هاى اينتل در سرى جديد كامپيوتر هاى اپل در تيراژ گسترده مى تواند موفقيت آتى اين شركت در بازار فروش كامپيوتر هاى خانگى را در مقابل رقباى اصلى نظير DELL از لحاظ قيمت و كيفيت و عملكرد دستگاه تضمين كند.
سهم شركت اپل از فروش كامپيوتر هاى خانگى در حال حاضر ۳ ميليون دستگاه در سال است. اين سهم در مقايسه با ۲۰۰ ميليون دستگاه كامپيوترى كه سالانه در جهان به فروش مى رسد بسيار ناچيز به نظر مى رسد. يكى از دلايل عدم استقبال مشتريان از كامپيوتر هاى اپل قيمت به نسبت بالاى محصولات اين شركت نسبت به ساير رقبا است. قطعاً استفاده از تراشه هاى اينتل با توجه به قيمت ارزانتر آنها در مقايسه با تراشه IBM مى تواند اين شركت را بار ديگر از جنبه رقابتى محصولاتش در كنار ساير رقبا قرار دهد.
اين همكارى مى تواند موجب افزايش اعتبار و شهرت اينتل نيز بشود و اين شركت را تبديل به مهمترين شركت توليدكننده تراشه در جهان مى كند. علاوه بر اين همكارى مى تواند در زمينه هاى ديگرى نيز غير از كامپيوتر هاى شخصى هم استمرار داشته باشد. IPOD دستگاه پخش موسيقى اپل كه يكى از محبوب ترين و پرفروش ترين دستگاه هاى توليدى در جهان است مى تواند شكل تازه اى به روند تعامل اين دو شركت ببخشد. استفاده از تراشه هاى اينتل در اين دستگاه قطعاً خبر بسيار خوبى براى سران اين شركت خواهد بود. سهم اپل در بازار دستگاه پخش موسيقى از زمان توليد IPOD در سال ۲۰۰۱ چهار برابر شده است.
مدير مالى شركت اپل، پيتر اوپن هيمر در ماه هاى اخير بار ها اعلام كرده است كه شركت متبوعش هيچ برنامه اى براى توليد سرى جديد سيستم عامل Mac OS X نرم افزار ديگرى براى در آينده نزديك ندارد. اين گفته خود مى تواند مويد اين نكته باشد كه اپل قصد دارد با توجه به تغيير دادن تراشه هاى خود از IBM به اينتل، تا مدت معينى از ارائه برنامه هاى جديد خوددارى كند.
منبع: http://news.com
۲ نظر:
بابا اي ول!
ميلاد
خوشحالم که از شوک بیرون آمدی به کارت ادامه بده چون تا شقایق هست زندگی باید کرد چه با احمدی چه بی احمدی. ببخشید یادم رفت دکتر احمدی نژاد
ارسال یک نظر