
منبع : BlogScopped
درباره ماهیت اصلی گوگل باید گفت که این وب سایت پروژه دانشگاهی دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد به نام لری پیج و سرجی برین بوده است. چند روز پیش نیز سالگرد هفتمین روز آغاز بکار این سایت بود.
زمانی که گوگل آغاز بکار کرد تعداد صفحات ایندکس شده در این موتور جستجو تنها 25 میلیون صفحه بود. این رقم در طی سال های اخیر به سرعت رشد کرده است و به نزدیک 20 میلیارد صفحه رسیده است.
در زمانی که لری و سرجی مشغول کدنویسی گوگل و راه اندازی موتور جستجوی خود بودند از سخت افزار های شرکت IBM, Intel و Sun استفاده می کردند. سیستم عامل مورد استفاده آنها Linux, محیط کاری شان GNU بود و از زبان Python برای کدنویسی گوگل استفاده می کردند.
اما شاید جالب تر از همه برای شما این باشد که بدانید آنها برای راه اندازی سرور سایت گوگل از چه کامپیوتر و قطعاتی استفاده می کردند. این ماجرا مربوط به سال 1998 است. مشخصات کامپیوتر سرور آنها به شرح زیر است :
پردازنده Dual پنتیوم II 300 مگا هرتز, حافظه RAM 521 مگا بایت, و 9 هارد دیسک 9 گیگا بایتی. تصویر این کامپیوتر ها را می توانید در عکس زیر ببینید :
سرور F50 IBM RS6000 با سخت افزار بالا سازگار شده بود.
در عکس زیر هم می توانید 3 هارد دیسک 9 گیگا بایتی در سمت چپ و 6 هارد دیسک 4 گیگا بایتی را در سمت راست ببینید.
5 کیبورد هم در این بین وجود داشته است. 4 تا برای هر یک از دست های 2 بنیان گذار و یک کیبورد هم برای مواقع ضروری.
و سرنوشت روزگار هم موجب شده است تا گوگلی که حافظه جانبی دستگاه هایش روزی حتی کمتر از 10 گیگا بایت بوده است تبدیل به یکی از بزرگترین شرکت های کامپیوتری جهان شود. اما همه ما مطمئن هستیم که این شرد روز به روز وسیع تر و گسترده تر خواهد شد.
منبع : http://www.sapiensbryan.com
در مورد نسخه نهایی ویندوز ویستا یا Ultimate Edition Vistaتوضیحات پل تاروت به شرح زیر است :
بهترین سیستم عاملی که تاکنون برای کامپیوتر های شخصی ارائه شده است خواهد بود. امکان بهینه سازی عملکرد آن برای کاربران مختلف وجود دارد. این ورژن تلفیق قدرتمندی از نسخه کامل خانگی Premium Vista Edition و نسخه حرفه ای Professional Edition است. بنابراین دارای تمامی قابلیت های هر دو نسخه خانگی و پیشرفته خواهد بود. علاوه بر این ابزار های ویژه ای برای ساخت Podcast (هنوز در دست ساخت است و ممکن است به عنوان نرم افزاری جداگانه بعد ارائه شود) و همچنین قابلیت های جدیدی برای Game به آن اضافه شده است. سرویس های آنلاینی به نام Club نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این ویژگی به کاربران امکان دسترسی به خاص به موزیک ها و ویدئو ها را می دهد. مایکروسافت همچنین قصد دارد امکاناتی نظیر دانلود رایگان موسیقی و فیلم را در این نسخه قرار دهد.
به نظر می رسد نسخه نهایی ویندوز ویستا بتواند با سیستم عامل Mac بخوبی رقابت کند و از هر لحاظ نسبت به آن برتری داشته باشد. در نسخه نهایی تمامی امکانات موجود در Mac قرار داده خواهد شد. بنابراین لازم است تا نرم افزاری مانند Windows Movie Maker (که برای ادیت فیلم بکار می رود) به قدری قئرتمند شود که امکان رقابت با imovie موجود در سیستم عامل Mac را داشته باشد. علاوه بر این ویستا احتیاج به برنامه ای شبیه به iPhoto برای ویرایش تصاویر دارد.
در ضمن مایکروسافت برای عقب نماندن از Mac حتی مجبور شود بخشی از نرم افزار Office (حداقل برنامه های Word/Excel/Outlook) را در داخل ویستا قرار دهد.
از تمام دوستانی که در چند پست قبل دویسته شدن کوچه رو تبریک گفته بودند, ممنونم. راستی آیا نسخه ای از ویستا به دستتون رسیده یا نه ؟
منبع : windowsitpro
اگر شما هم از Google talk (مسنجر گوگل) استفاده می کنید و از رنگ پس زمینه خاکستری آن خسته شده اید, می توانید این مسنجر را با رنگ های تازه و جذاب تری تجربه کنید.
در حال حاضر 6 تم (theme) رنگی برای دانلود وجود دارد. برای استفاده از این تم ها کافیست, آنرا دانلود کنید. پس از Unzipکردن آن, به محلی که Google Talk را نصب کرده اید بروید, فایل googletalk.exe موجود در آنرا به نام دیگری مثلا amir.exe تغییر نام بدهید و سپس فایل googletalk.exe موجود در فولدر Unzip شده را در فولدری که برنامه نصب شده قرار دارد, منتقل کنید.
دانلود : تم آبی
منبع : InSideGoogle
چند سايت و وبلاگ مشهور خبر از فروش تكنوراتی داده اند.يكی از اين وبلاگها می نويسد"...صبح امروزخبردار شدم كه قرار است اتفاق بزرگی در بلاگسفر بيفتد.تكنوراتی توسط يكی از بزرگترين موتورهای جست و جو خريداری خواهد شد..."در يكی ديگر از وبلاگها آمده كه احتمال می رود اين كار توسط ياهو و در همين هفته انجام شود.آيا تكنوراتی اين بزرگترين موتور جست و جوی وبلاگی كه چند وقتی است در ايران فيلتر شده به فروش خواهد رفت؟
لينك مرتبط : كمی در مورد تكنوراتی و بلاگرولينگ
فرزين
بیش از بیست سال قبل وقتی که مایکروسافت فقط یک شرکت کوچک برنامه نویسی بود, مارک مک دونالد یکی از کارکنان آن بود. او از دوران دبیرستان با بیل گیتس رئیس مایکروسافت همکلاسی بود. او در سال 1984 این شرکت را ترک کرد چون احساس می کرد محیط آنجا برای کار کردن بیش از حد بزرگ شده است. البته سال 2000 بیل گیتس شرکتی را که او تاسیس کرده بود خرید و در مایکروسافت ادغام کرد و بدین ترتیب او یکبار دیگر به نزد دوست سابقش برگشت. Scoble یکی از مهندسان فعلی مایکروسافت که وبلاگ نویس مشهوری هم هست مصاحبه ای خواندنی با او انجام داده است. البته شاید جالب تر از همه عکسی است که از او و دوستان سابقش منتشر کرده است. عکس مربوط به زمانی است غول نرم افزاری دنیا فقط با 11 عضو فعالیت می کرده است. بیل گیتس جوان آن زمان را می توانید در پایین عکس و گوشه چپ مشاهده کنید.
منبع : InSideMicroSoft
مشاهده : متن مصاحبه با مارک مک دونالد
مشاهده : وبلاگ Scoble
اسد جان آنچه که با عنوان " نامه بلاگر ها خطاب به ملت ایران " در وبلاگ شما منتشر شده است, به نظر من بیش از آنکه هر خاصیتی دیگری داشته باشد, مو را به تن من سیخ می کند و در دل آرزو می کنم که هیچوقت آقایان برادر این نامه را نخوانند و اگر هم می خوانند واژه بلاگر از عنوان آن هیچگاه در اذهان شان ماندگار نشود.
اسد جان فکر می کنم شما و وبلاگ نویسان دیگر احتمالی که این متن را تنظیم کرده اند حتما می دانند امضای چنین متن تندی برای فردی در داخل کشور چه تبعات سخت و نامعلومی دارد. اگر فرد امضا کننده با هویت اصلی آنرا امضا کند و شناخته شده هم باشد احتمالا باید برای همیشه با وبلاگ نویسی خداحافظی کند. گمان نمی کنم زندگی چند ساله شما در دانمارک باعث شده باشد که تفاوت های آنجا و اینجا از یادتان برود. شاید بگویید آنها که ایران هستند خب امضا نکنند اما وقتی پای نامه ای به میان می آید که قرار است از طرف وبلاگ نویسان منتشر شود باید همه جوانب کار در نظر گرفته شود و تایید آن از سوی همه گروه های مختلف بلاگر ها بویژه ساکنین ایران در نظر گرفته شود.
اسد جان اگر قرار است بلاگر ها به عنوان یک صنف در نظر گرفته شوند در درجه اول باید خواسته های صنفی آنها مد نظر گرفته شود. در شرایطی که بسیاری از وبلاگ نویسان داخل کشور از امنیت مجازی برخوردار نیستند و ممکن است براحتی وبلاگ های آنها فیلتر شوند و یا بسیاری از ابزار وبلاگی نظیر بلاگ رولینگ که امروزه جز لاینفک وبلاگ هاست فیلتر می شوند و هیچکس هم پاسخگو نیست, پیگیری چنین مسائلی و طرح چنین مسائلی از سوی وبلاگ نویسان و تلاش برای قانونمند شدن مسئله فیلترینگ مهم ترین وظایف آنها می تواند باشد. در نامه مبسوط شما هیچگاه حرفی از مسئله فیلترینگ و تضییع حقوق بلاگر ها به میان نیامده است.
بلاگر ها درصد بسیار کمی از جمعیت جامعه ایران را تشکیل می دهند. پرخواننده ترین شان به زحمت روزی 2000 بازدید کننده دارد, در چنین شرایطی نوشتن نامه ای خطاب به ملت ایران و گوشزد برخی مسائل سیاسی واقعا چه توجیهی می تواند داشته باشد.
اسد جان انتخابات سوم تیر به همه ما نشان داد که واقعیت جامعه ایرانی با آنچه در اینترنت جریان دارد از زمین تا آسمان متفاوت است. در جریان انتخابات در وبلاگشهر تنها دو جریان قوی فکری دیده می شد. طرفداران دکتر معین و طرفداران تحریم و عاقبت هم دیدیم هر دو گروه به سختی شکست خوردند. برای بسیاری از مردم ما مسائلی مثل دموکراسی, حقوق بشر, آزادی بیان و سایر حرف های قشنگی که در نامه تان وجود دارد اصلا اهمیتی ندارد و به قول آقایان برادر آنها محتاج نان شب هستند, بنابراین نوشتن نامه ای با چنین مضمونی به آنها بیشتر شبیه شوخی است.
اسد جان من شخصا در وبلاگم و لینک های لینکدونی سعی می کنم تا جای ممکن طرفدار جریان آزادیخواه ایران امروز باشم و بار ها لوگو های مختلف را در وبلاگم قرار داده ام و پتشین ها را امضا کرده ام. اما حالا فکر می کنم شما حسابی از مرز اعتدال خارج شده اید. تمامی وبلاگ نویسان داخل را فراموش کرده اید و گمان کرده اید که این وبلاگ ها ابزاری برای مبارزه تندرویانه سیاسی است. انگار فراموش کرده اید که وبلاگ ها صفحات شخصی در وب هستند و قرار نیست با آنها وارد مسائل سیاسی شد. وبلاگ ها در همان حالت شخصی خودشان خیلی بیشتر از این نامه های تند تاثیر دارند.
اسد جان شما با مصاحبه های ارزشمند خود با وبلاگ نویسان دست به جریان سازی خوبی در وبلاگشهر زده بودید و ایکاش همان راه ادامه می دادید و با طرح چنین مسائلی فرصت سوزی نمی کردید. راستی این نامه قرار است از سوی بلاگر ها باشد, امضای افراد غیر وبلاگ نویس پای آن, حتی اگر افراد بسیار فرهیخته ای هم باشد موجب کسر اعتبار آن است. هنوز هم فکر می کنم توقع شما از وبلاگ نویسان داخل کشور برای امضای چنین نامه ای بیشتر شبیه یک شوخی است. آنهم شوخی ای از نوعی وبلاگ مسلحانه.
حالا دیگر پادکست یک لغت رسمی در زبان انگلیسی محسوب می شود و دانشگاه آکسفورد نیز آنرا در ویرایش جدید دیکشنری خود گنجانده است.تعریف واژه پادکست در دیکشنری آکسفورد به شرح زیر است :
Podcast: ضبط دیجیتالی یک پخش رادیویی یا برنامه ای شبیه به آن, که از طریق اینترنت امکان دانلود و گوش دادن به آن در یک دستگاه پخش کننده صوتی شخصی وجود دارد.
برخی دیگر از لغات مهمی که به تازگی به دیکشنری آکسفورد اضافه شده اند را می توانید در زیر ببینید :
Fanboy: (اسم, غیر رسمی) طرفدار مذکر, بویژه کسی که درباره موسیقی, فیلم, کمدی و علمی حساس است.
Off shoring: (اسم) عمل بنا نهادن برخی از پروسه ها و سرویس های کارخانه در خارج از آن برای منتفع شدن از هزینه های کمتر
Supersize: (صفت) بزرگتر از اندازه متوسط یا استاندارد – بسیار بزرگ
(فعل) (همراه با صفت) (غالبا به عنوان صفت) (Supersized): افزایش گسترده اندازه چیزی
Wiki: (اسم) وب سایتی که با همکاری گروهی مجموعه ای از کاربران توسعه پیدا می کند. بطوری که هر کاربر اجازه اضافه کردن و ویرایش محتوای آنرا دارد.
جالب است بدانید که لغت Ipod در ویرایش قبلی آکسفورد به آن اضافه شده بوده است و معنای آن به شرح زیر است.
Ipod: نام مناسبی برای دستگاه های پخش کننده صوتی شخصی
منبع : نیو وین
مشاهده : لیست تمامی لغاتی که جدیداً به دیکشنری آکسفورد اضافه شده اند
مشاهده : وب سایت آکسفورد
راستی من اوایل سال 76 بود که دیکشنری آکسفورد خریدم. یادش بخیر ترم 4.a بودم و استاد مان آقای خارجی بود که متاسفانه نامش را فراموش کردم. دقیقا بخواهم بگویم ایشان ملیتش انگلیسی بود و یادم هست آنروز ها همزمان بود با فوت پرنسس دایانا و او سر کلاس بخاطر این مسئله بسیار ناراحت بود. ورژن دیکشنری من مال سال 97 است. مال شما چطور ؟
موتور جستجوی گوگل به کمک سرویس پرسش و پاسخ موجود در آن, می تواند نام نویسندگان برخی از رمان های معروف را به شما بگوید. برای روشن تر شدن موضوع به مثال پایین نگاه کنید :
اگر شما در کادر جستجو عبارت "? Who wrote Lolita" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان لولیتا کیست ؟" گوگل جواب درست را به شما می دهد. یعنی ولادیمیر نوبوخوف (Vladimir Nabokov).
اگر شما در کادر جستجو عبارت " Who wrote The Name of the Rose?" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان به نام رز کیست ؟" گوگل جواب درست را به شما می دهد. یعنی امبرتو اکو (Umberto Eco).
اگر شما در کادر جستجو عبارت "Who wrote Pride and Prejudice?" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان غرور و نفرت کیست ؟" گوگل جواب درست را به شما می دهد. یعنی جین آستین (Jane Austen).
اگر شما در کادر جستجو عبارت " Who wrote War and Peace?" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان جنگ و صلح کیست ؟" گوگل جواب درست را به شما می دهد. یعنی لئو تولستوی(Leo Tolstoy).
اگر شما در کادر جستجو عبارت " Who wrote The Brothers Karamazov?" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان برادران کارامازوف کیست ؟" گوگل جواب تقریبا درست را به شما می دهد. یعنی خولیوس جی ثپشتین(Julius J. Epstein). اما حقیقتا اونویسنده رمان مذکور نیست, بلکه وی کارگردانی است بر اساس رمانی به همبن که اثر فیدور داستایوفسکی (Fyodor Dostoyevsky) فیلمی ساخته است.
اما اگر شما در کادر جستجو عبارت " Who wrote Foucault’s Pendulum?" را بنویسید. یعنی "نویسنده رمان Foucault’s Pendulum کیست ؟" گوگل جوابی به شما نمی دهد.
راستی از بین رمان هایی که گفتن فقط "غرور و نفرت" رو خوندم, اون هم بصورت اجباری. اون هم وقتی کلاس زبان می رفتم و برای ارائه لکچر در امتحان فاینال. البته از همون دو سه صفحه اول حسابی علاقمند به این رمان شدم و یه روزه خوندمش. یادمه تا چهار صبح بیدار موندم, البته جوری که مادرم نفهمه. اون هم در حالیکه فرداش باید می رفتم مدرسه و به گمونم زنگ اول هم هندسه 1 داشتیم و با اون معلم غرغرو.
ویکی پدیا لیست وب سایت هایی که Page Rank آنها 10 و 9 است را منتشر کرده است. در ادامه می توانید لیست آنها را ببینید. همانطور که می دانید Page rank امتیازی است که بر حسب رتبه سایت ها و وبلاگ های مختلف در موتور جستجوی گوگل از 0 تا 10 به آنها داده می شود.
Page Rank 10
Google.com , Apple.com , www.w3.org (کنسرسیوم جهانی وب) , stanford.edu (دانشگاه استن فورد) , energy.gov (سازمان انرژی امریکا) , NASA.gov , NSF.gov (موسسه تحقیقاتی امریکا) , FirstGov.gov (دولت امریکا) , adobe.com , Keio University (دانشگاه کیو – توکیو ژاپن) , Real.com , Intel Corporation , web.mit.edu (موسسه تکنولوژی ماساچوست – امریکا) , lcs.mit.edu (آزمایشگاه علوم کامپیوتر – MIT) , Macromedia.com , StatCounter.com و NYTimes.com (روزنامه نیویورک تایمز).
Page Rank 9
Microsoft.com , MSN.com , Lycos.com (موتور جستجو) , PHP.net , Perl.com , / CPAN.org , CNET.com (سایت خبری مربوط به IT) , DMOZ.org , AltaVista.com (موتور جستجو) , BBC.co.uk , CNN.com , Guardian.co.uk (روزنامه گاردین) , Wolfram.com (خانه جهانی ریاضی و علوم) , www.phpBB.com (برنامه اوپن سورس مدیریت محتوا) , Mozilla.org , Opera.com , SourceForge.Net (دایرکتوری پروژه های در حال توسعه اوپن سورس) , archive.org (پروژه آرشیو اینترنت) , si.edu (موسسه Smithsonian) , MIT Laboratory for Computer Science , Nedstatbasic.com , GNU.org , Excite.com , loc.gov , whitehouse.gov (کاخ سفید) , HP.com , Harvard.edu , AOL.com , inria.fr , Nature.com , ScienceMag.com , FTC.gov , WHO.int , NationalAcademies.org (آکادمی ملی امریکا) , Netscape.com , USAToday.com (روزنامه) , IBM.com , Sun.com , NAP.edu , Java.com , ERCIM.org , NIH.gov , Slashdot.org (سایت خبری مربوط به IT), Creative Commons (حقوق مولفین و مصنفین) , XE.com , eBay.com , Linux.com , Yahoo.com , PayPal.com و HON.ch (بنیاد سلامت وب).
منبع : InSideGoogle